diumenge, 27 de febrer del 2011

Sendera dels Figuerals

Amb l'objectiu de valorar la neteja de la sendera del Figuerals i fugir del vent ens trobem Ximo, Manel, Eladi i Juanjo i dos invitats de luxe: el conegut Josep Barberà i Juanjo Adell de la Moleta de Xerta.
Enfilem ràpidament cap a la Serra de Godall seguint el Barranc  de la Galera i un encadenat de senderes que deixen ben patent les possibilitats d'aquesta petita serra a l'hora de practicar la btt en la modalitat enduro. Comencem pujant per Barranc de la Gralla i després la sendera del col.legi, creuem el poble i pedalem de valent fins al Coll de Vilallarga. En acabar el sender del mateix nom apareix el fantasma dels "calambres" i  Juanjo, lo nostre,  i Eladi giren de cara a Godall, la resta continuem decidint el recorregut sobre la marxa tenint ben present l'objectiu del matí, els Figuerals. Fem el retorn de Vilallarga, sendera en estat verge però que es pot fer. Tot seguit pugem per la sendera de la Cova de la Vila per tal de verificar la teoria de Josep. que és més ciclabe en aquest sentit, en arribar a la Font de Cap d'Àsens la conclusió és que millor de cara avall. Pugem fins a l'entrada de la sendera dels JB, avui presents, fem tot el pla pedregós fins al camí de la Solcida i baixem directe fins a l'objectiu del dia la Sendera dels Figuerals, ha quedat molt bé, 980 metres rapidisims, 100 metres de desnivell, amb l'amplada suficient per a volar dalt de la bici, tècnicament fàcil apta per a tots els nivells.

Després dos punxades seguides de Barberà, unes cobertes massa finetes, potser?, la leugeresa passa comptes. Continuem la part final de la ruta pujant un tram del cicuit del descens, girem a l'esquerra de cara al camí de les Fontanes que pugem fins a l'entrada de la versió llarga de la sendera de la Font de l'Arboç, 2,01 km. Després desfem el camí de sortida fins a Santa Bàrbara on fem unes cervesetes i acabem el matí satisfets dels trenta km de ruta fets.

1 comentari: