diumenge, 19 de desembre del 2010

Serra de Godall- Descens

Després del parentesi de Xerta i Gandesa, retornem a la Serra de Godall. Ens trobem: Vicent, Oriol, Sisco, Ximo, David, Juanjo, Eladi i Manel. Pugem per la sendera del Barranc de la Gralla i arribem a Godall on ens trobem amb Óscar i amb Joan, que fa poc que ha començat anar en btt. Després de parar a fer el caferet o la cocacoleta, això va a gustos, decidim fer una sortideta light, pujant per l'asafalt de Cap d'Asens i la Solcida per baixar pel descens, remuntar pel camí de les Fontanes fins a la Font de la Serra i finalment baixar per la ràpida sendera del Racó de la Fernanda-Tarongers. Al descens David ens ensenya la feina feta en la rampa de sortida del circuit, la qual ha estat totalment renovada, i les aportacions de terra a les zones més degradades a més de la construcció d'aigüeres per evitar l'erosió de la pluja. A la zona del salt, Óscar ens fa una demostració de les seves habilitats.


El que malauradament no podem evitar són les destrosses provocades pel pas de les motos. Aquesta gent es mouen il.legalment per les senderes Serra, no poden sortir dels camins, amb un a conducció molt agressiva derrapant en els revolts provocant profunds solcs en el traçat dels senders que tanta feina ens han donat de descobrir i mantenir. Després a la sendera dels Tarongers també el mateix el tram inicial de pedra solta està gairebé impracticable, i ens han dit que també se'ls ha vist per la JB. Això unit també a la gairebé total desaparicíó dels cartells de senyalització que haviem anat posant,  fa que acabessim el dia amb un cert mal gust de boca, de veure que hi ha gent que no respecta, ni valora en absolut la nostra feina i que fins i tot es dedica a destruir-la.

Manel

2 comentaris:

  1. Lo de "mal gust de boca" es podria haver dit d'un altra manera.
    Però entenc que el cronista no pot permetre's d'expressar el que realment sent. La educació i el bon gust no s'han de perdre mai...

    Toca arremangar-se i buscar sol.lucions.

    ResponElimina
  2. tots son una colla de malparits ke no saben lo treball i les hores ke sa pasat alli certa gen, per a arreglar les senderes, obirne, llimparne, etc, per a ke tots puguen disfrutar dignamen del btt. Tots cremats se tindrien ke fotre este personal ke no te cap faena de ana alli a fotre les senderes a laire, si volen ana per senderes kes compren una bici i podran ana, pero en motos... Mes val ke no men trobe cap perke si men trobo a algun baixara la serra pero de cop, ell i moto, pero no per la sendera no, camp a traves.

    Esteve

    ResponElimina