diumenge, 16 de maig de 2010

Enllaç Cantarelles-Corral de la Serra


Aquest cap de setmana ha estat intens des del punt de vista senderer a la Serra de Godall. El dissabte la tarda vam fer la fase final i definitiva de la neteja i condicinament de la nova sendera en la qual estem treballant des de fa dies, amb l'ajuda de Josep Barberà i Jordi Martínez d'Amposta. Aquest nou tram enllaça la part superior de la ja coneguda sendera de les Cantarelles amb el Corral de la Serra on comença una clàssica, la conegudíssima sendera del Tarongers o Racó de la Fernanda. Té una llargada de 1850 metres que sumats als ja existents de les Cantarelles i Racó de la Fernanda fa que tinguem un tram total de sender continu de 5 km, el més llarg de la Serra. També està preparada una nova fase de senyalització de senderes.


El diumenge pel matí calia provar el treball fet la tarda anterior i constatar la ciclabilitat del projecte, així sortim des del pavelló d'esports: Ximo, Sisco, Vicent, Oriol, Juanjo, Manel i Josep Barberà. Després de fer la sendera del col.legi, Vilallarga i Pou Pixador pugem per Cap d'Àsens i Solcida fins a l'entrador de la sendera de les Cantarelles, fem el primer tram, el millor, fins que trobem el segon cartell i ens desviem a l'esquerra per fer la nova sendera recien acabada. 
La sendera comença amb una curta rampa de cara amunt  per després seguir amb una suau pujada que es va empinant progressivament i ens exigeix cada vegada més, però amb ganes i habilitat es pot pujar tot. Arribem a dalt del coll i comencem una llarga baixa molt tècnica, al començament, i més ràpida després, amb corves i trialeres que ens obliguen a estar molt fins en la conducció de la bici. Aquesta baixada acaba al fons de l'inici d'un barranc on cal ficar tot el màxim de la màquina i del pilot ja que ens trobem la pujada més complicada  del recorregut, uns 50 metres difícils però no impossibles tal com ens demostra Barberà. Tot seguit el pendent se suavitza de mica em mica i ens permet arribar al Corral de la Serra amb el plat mitjà. 
Ens reagrupem i emprenem la baixada pel Racó de la Fernanda-Tarongers, coneguda per tots. 2,5 km de ràpida baixada on l'adrenalina arriba a nivells insospitats.