diumenge, 8 de gener del 2012

Serra de Freginals

Comencem l'any descobrint novetats, i no són a la Serra de Godall, encara que estem a prop, ens separa la via del tren i la carretera d'Ulldecona. Es tracta de la serreta que hi ha al terme del Freginals, entre l'autopista i la carretera de Tortosa a Ulldecona, allí el nostre incansable company Ximo ha descobert un nou sender i ja ha invertit tres tardes per a fer-lo ciclable, després de la seva feina es pot fer un 85% dalt de la bici.
L'itinerari de més de 2700 metres, segons el gps, està completament obert per gent dels Freginals. És una ruta feta per a donar a conèixer les nombroses barraques de pedra de la zona. Està senyalitzat amb cintes de plàstic blanques i roges i amb fletxes de pintura al terra de tres colors: el color blau indica punts d'aigua (cisternes i povets), color verd bifurcacions a barraques i color fucsia recorregut principal. Es passa per la part de dalt de l'antiga pedrera que remuntàvem en el passat, als inicis de la nostra aventura en btt.
El recorregut és molt variat amb trams de fort pendent de pujada, baixades tècniques, trams de sender ample i ràpid, zones de pinar, trams planers....És tan completa, la sendera, que fins i tot compta amb un reservat senyalitzat i habilitat com a W.C.  Segur que no deixarà indiferent a tot aquell que hi passi i li agradi la btt.

Manel                                                         FOTOS

1 comentari: